Maxisauce Oy Ltd

KOTIMAINEN JA MAUKAS – YKSINKERTAISESTI

Maxisauce Oy

Jo 30 vuotta salaatti- ja maustekastikkeiden maailmassa

Olemme 30-vuotias perheyritys, joka alkoi valmistaa sinappeja ja maustekastikkeita Lauttasaaressa toimintansa kehitysvuosina. Vuosien varrella tuotannossa on ollut jopa kymmenen erilaista sinappimerkkiä, kuten Kravattisinappi, Kovien poikien sinappi ja Mal'in tulinen. Viimeisin kehittelyn tulos on Maxi'n Helsingin sinappi, joka on hieman makea, vahvasti sinapin makuinen sinappi. Maxi'n Helsingin sinappi on kotona tehdyn oloinen ja se sopii lähes kaikkiin makutottumuksiin.

Tänä päivänä yrityksemme on erikoistunut salaatti- ja maustekastikkeiden, sinappien, ketsuppien ja valkosipulin valmistukseen, myyntiin sekä markkinointiin. Valmistuksessa käytetään sertifioitua laatujärjestelmää, ISO 22 000- ja EURO-standardia. Tuotteemme sisältävät mahdollisimman vähän suolaa ja sokeria, ja salaatinkastikkeissamme on sopiva määrä rypsiöljyä, n. 25–30 %.

Maxisauce Oy:llä on hyvät yhteistyökumppanit ja laaja jakeluverkosto. Asiakkaitamme ovat pääosin lounasravintolat, suurkeittiöt ja vähittäiskaupat. 

Tuotteet ovat erittäin laadukkaita ja kuluttajaystävällisesti hinnoiteltuja. Valikoima on kattava ja toimitusvarmuus hyvä. Tutustu tuotteisiimme ja ota yhteyttä!

Helsingin sinapin syntytarina

Vanhan ystäväni, jo vuosia sitten tyynemmille vesille menneen keittiömestari ja laivakokki Unto Lapelan kanssa puhuimme 1970 luvun puolivälissä sinapeista.  Sinappien mausta laaduista ja niiden ominaisuuksista, sekä käytöstä eri yhteyksissä.   Lapela kertoi erään Suomenlinnasta kotoisin olevan hyvän laivakokin aikoinaan n. -60 luvulla tehneen hyvää vähän makeahkoa sinappia, josta laivojen miehistöt pitivät paljon. Tämä oli aikaa jolloin oli vielä Amerikan linjan laivoja puominostureineen ja laivoja jotka näyttivät laivoilta, eikä kenkälaatikoilta.

Miehet ja laivat,  kummatkin rautaa.

Tämä juttu jäi mieleeni vuosikausiksi, välillä kokonaan unohtuen. Vuonna 1986 perustimme Maximauste yrityksen, joka alkoi valmistaa sinappeja ja kastikkeita. Vuosien varrella yrityksellämme on ollut monia, ehkä yli kymmenen erilaista sinappimerkkiä mm. Kravattisinappi,Kovienpoikien sinappi, Mal`in tulinen, kunnes vuonna 2008 mieleeni palautui sinappikeskustelumme, yli 30 vuoden takaa.

Päätin kehitellä makeahkon hyvältä sinapilta maistuvan sinapin. Nimeä miettiessäni mieleeni tuli heti: Helsingin sinappi.

Helsinki on tietysti lähellä sydäntäni myös siksi, että isäni oli lähes paljasjalkainen Helsinkiläinen ja lapsuudessani vietin Isoäitini luona kansallismuseon vieressä olevassa asunnossa ja sen ympäristössä Helsingissä hyviä aikoja. Olen myös asunut myöhemmin Helsingin Kruunuhaassa.  Tästä lähti Helsingin sinapin tarina, joka toivoakseni jatkuu pitkään.      

Helsingin sinapin kehittäjä

Markku Mäki

9.09.2009