Maxisauce Oy

Jo 30 vuotta salaatti- ja maustekastikkeiden maailmassa

Maxi’n tarina alkaa jo vuodesta 1986, jolloin Markku Mäki aloitti sinappien valmistuksen Kaarinassa. 

 

Aluksi tehtiin maustesinappeja, jotka olivat ajatukseltaan aivan uusia. Nämä tuotteet syntyivät, koska sinappien makeuttajana käytettiin Raision vehnätärkkelystehtaalta sivutuotteena tulevaa siirappia, joka oli hieman kitkerän makuista. Mausteilla saatiin kitkeryys peitettyä ja sinapeista hyvän makuisia. 

Ensimmäinen kauppa Maxi’n sinapeista tehtiin Helsingin Stockmann herkkuun. 

 

Asiakkaat eivät vielä silloin olleet oikein valmiita ostamaan maustettuja sinappeja, mutta jonkin verran kauppoja kuitenkin tehtiin. Noin vuosi tämän jälkeen aloitettiin salaattikastikkeiden, majoneesien ja maustekastikkeiden valmistus, joka on jatkunut tähän päivään saakka.

 

Helsinki kuuluu vahvasti Maxi’n historiaan myös siksi, että se oli Markun isän kotikaupunki ja Maxi’n toimisto sijaitsi Lauttasaaressa Melkonkadulla. Täällä syntyi idea kehittää hieman makea, vahvasti sinapin makuinen sinappi; Helsingin sinappi. Maxi’n Helsingin sinappi poikkeaa positiivisesti tavallisista sinapeista ollessaan kotona tehdyn oloinen, sekä sopiva lähes kaikkiin makutottumuksiin ja käyttötarkoituksiin.

 

Tuotevalikoimamme on vuosien varrella uudistunut ja laajentunut kysynnän mukaan. Tällä hetkellä Maxi’n tuotemerkin alla on 15 eri makua kastikkeita ja majoneeseja useassa eri pakkauskoossa, jotka tarjoavat asiakkaalle yhden markkinoiden laajimmista tuotevalikoimista, missä yhdistyy herkullinen maku, sekä erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

Maxi’n salaattikastikkeet ovat myös sydänmerkkituotteita.

 

Yhteistyökumppaneinamme ovat Suomen suuret keskusliikkeet, Kesko niistä mukana ensimmäisenä, Katajannokan Satamakadun konttorilla sovitun toimittajasopimuksen mukaan.

Kehitämme tuotevalikoimaamme jatkuvasti ja tavoitteenamme on jatkossa palvella yhä useampia asiakkaita sekä suurkeittiö-, että kuluttajamyynnissä.

 

Tänä päivänä yrityksemme on erikoistunut salaatti- ja maustekastikkeiden, sinappien, ketsuppien ja valkosipulin valmistukseen, myyntiin sekä markkinointiin. Valmistuksessa käytetään sertifioitua laatujärjestelmää, ISO 22 000- ja EURO-standardia. Tuotteemme sisältävät mahdollisimman vähän suolaa ja sokeria, ja salaatinkastikkeissamme on sopiva määrä rypsiöljyä, n. 25–30 %.

Maxisauce Oy:llä on hyvät yhteistyökumppanit ja laaja jakeluverkosto. Asiakkaitamme ovat pääosin lounasravintolat, suurkeittiöt ja vähittäiskaupat. 

Tuotteet ovat erittäin laadukkaita ja kuluttajaystävällisesti hinnoiteltuja. Valikoima on kattava ja toimitusvarmuus hyvä. Tutustu tuotteisiimme ja ota yhteyttä!

Helsingin sinapin syntytarina

Vanhan ystäväni, jo vuosia sitten tyynemmille vesille menneen keittiömestari ja laivakokki Unto Lapelan kanssa puhuimme 1970 luvun puolivälissä sinapeista.  Sinappien mausta laaduista ja niiden ominaisuuksista, sekä käytöstä eri yhteyksissä.   Lapela kertoi erään Suomenlinnasta kotoisin olevan hyvän laivakokin aikoinaan n. -60 luvulla tehneen hyvää vähän makeahkoa sinappia, josta laivojen miehistöt pitivät paljon. Tämä oli aikaa jolloin oli vielä Amerikan linjan laivoja puominostureineen ja laivoja jotka näyttivät laivoilta, eikä kenkälaatikoilta.

Miehet ja laivat,  kummatkin rautaa.

Tämä juttu jäi mieleeni vuosikausiksi, välillä kokonaan unohtuen. Vuonna 1986 perustimme Maximauste yrityksen, joka alkoi valmistaa sinappeja ja kastikkeita. Vuosien varrella yrityksellämme on ollut monia, ehkä yli kymmenen erilaista sinappimerkkiä mm. Kravattisinappi,Kovienpoikien sinappi, Mal`in tulinen, kunnes vuonna 2008 mieleeni palautui sinappikeskustelumme, yli 30 vuoden takaa.

Päätin kehitellä makeahkon hyvältä sinapilta maistuvan sinapin. Nimeä miettiessäni mieleeni tuli heti: Helsingin sinappi.

Helsinki on tietysti lähellä sydäntäni myös siksi, että isäni oli lähes paljasjalkainen Helsinkiläinen ja lapsuudessani vietin Isoäitini luona kansallismuseon vieressä olevassa asunnossa ja sen ympäristössä Helsingissä hyviä aikoja. Olen myös asunut myöhemmin Helsingin Kruunuhaassa.  Tästä lähti Helsingin sinapin tarina, joka toivoakseni jatkuu pitkään.      

Helsingin sinapin kehittäjä

Markku Mäki

9.09.2009